"Газпром" по-късно ще отговори на предложението на Борисов

"Газпром" по-късно ще отговори на предложението на Борисов
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Газпром" по-късно ще отговори на предложението на Борисов за реализацията на проекта „Южен поток“ според първоначалния план, пише руското бизнес издание РБК.

Говорителят на компанията Сергей Куприянов е съобщил, че първо ще бъде обсъдена тяхната позиция по въпроса какво ще предприемат, ако България изпълни своите ангажименти по проекта.

"Добър въпрос. Ние ще съобщим своята позиция по-късно", каза той.

По-рано стана ясно, че след консултации в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов е успял да убедил лидерите на ЕС, че България трябва да изпълни своите ангажименти по международните договори. Причината за това е страната ни да не бъде обвинена в провалянето на проекта, а с всичко останало ще се заемат властите в Европейския съюз.

"По този начин нашата страна сега ще може да изпълни своите ангажименти относно подготовката, по-конкретно за морската част на тръбопровода и ще издаде разрешение за строителството", уточни Борисов, отбелязвайки, че ако след това "Газпром" все пак вземе решение за прекратяването на проекта, то вината няма да се носи от България.


#Газпром #Бойко Борисов #Южен поток #проект #отговор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »