Ранените при взрива Мъглиж жени се борят за живота си

Ранените при взрива  Мъглиж жени се борят за живота си
A A+ A++ A

Двете ранени в петък жени при взрив в частен завод в Мъглиж продължават да се борят за живота си, съобщава Нова телевизия.

Експлозията станала в частния цех за ловни патрони и фойерверки. Взривът уби един работник, а четирима души пострадаха, две жени - с 30 и със 70 % изгаряния, се борят за живота си. След като им беше оказана първа помощ в болницата в Стара Загора, те бяха транспортирани в "Пирогов". Настанени са в реанимацията на клиниката по изгаряния.

Главната инспекция по труда съобщи в петък, че предприятието "Балиста" е инспектирано през октомври и ноември и не са констатирани нарушения, които да създадат непосредствена опасност за живота и здравето на работещите в него.

Кметът на града Господин Господинов съобщи, че днешният ден е обявен за ден на траур в Мъглиж. Според него, обстановката в района е спокойна, хората не са се паникьосали и добре знаят за съществуващите заводи и тяхната работа.

„Загиналият работник не е от Мъглиж, а от Казанлък, но ние сме съпричастни към мъката на близките му, очакваме и информация за другите пострадали”, каза още кметът.

#Мъглиж #взрив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"