Откриха нов запис на Сертов, преминал е с колата си гръцката граница

Откриха нов запис на Сертов, преминал е с колата си гръцката граница
Светлозар Лазаров Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи, че е намерен още един запис от камера, на които се вижда, че бившият шеф на ДАНС Петко Сертов не се е крил на гръцката граница.

„Намерили сме още един запис, който при добро стечение на обстоятелствата може да бъде показан следващата седмица“, съобщи Лазаров пред Би Ти Ви.

Той обясни, че новият запис показва как Петко Сертов управлява автомобила си.

„Искрено се надявам да е жив. Искам да подчертая, че ние не извършваме разузнавателни операции на гръцка територия. Свързали сме се съвсем официално с гръцките ни колеги“, допълни главният секретар на МВР

Според него, най-вероятно изчезването на Сертов е по лични причини или такива, свързани с фирмите, които е консултирал.

Изпълнителният директор на "Обединени енергийни търговци" Ангел Божилов потвърди на 10 декември, че издирваният бивш шеф на ДАНС Петко Сертов все още работи за дружеството. Там е от пролетта на 2013 година, работи на граждански договор, като консултант.

"Г-н Сертов получава 3 хиляди лева нето от моето дружество. Ползвам неговите услуги, когато имам нужда от тях. Ползвам неговата експертиза и в област "сигурност", и в област "право"...Нямам кой знае какви тайни...В петък сутринта Сертов е бил в офиса по текущи въпроси, държал се е абсолютно адекватно и нормално. ...Не съм го виждал повече от двайсет дни. За мене беше огромна изненада, когато господата от МВР се свързаха с мене в неделя. И аз съм силно притеснен, тъй като господин Сертов ми е приятел", коментира Божилов пред БНР.

#МВР #Светлозар Лазаров #Лазаров #Петко Сертов #Сертов #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"