Траур в Мъглиж, разследват причините за трагедията

Траур в Мъглиж, разследват причините за трагедията
A A+ A++ A

Мъглиж в траур заради жертвата от взрива в цех за ловни патрони и фойерверки.

Следователи от Националната следствена служба започнаха официално разследване на мястото на  експлозията, при която загина един работник, а четирима пострадаха.

Две от жените все още са в критично състояние и лекарите в "Пирогов" се борят за живота им.

Според първоначалната версия най-вероятната причина за инцидента е технологична грешка.

За хората, живеещи в близост до фирмата, няма никаква опасност, увери заместник-областният управител на Стара Загора Маноил Манев.

"Гражданите, хората трябва да бъдат спокойни, няма замърсявания на въздуха, според данните, които имаме от министерството на околната среда. Няма опасни и вредни емисии, така, че жителите на населените места около това место трябва да бъдат спокойни, няма опасност" каза Манев.

Община Казанлък ще поеме разноските за погребението на загиналия мъж.

По време на инцидента загиналият Веселин Турлаков е правел факли, каквито палят феновете по стадионите или спелиолозите при експедициите си в пещерите, уточниха от инспекцията по труда в Стара Загора. В помещението, където работел, бил сам. Другите пострадали били в съседно помещение.

Веселин постъпил на работа в завода преди месец. Преди това работел като готвач в Гърция. По неофициална информация масовите заплати на работниците в завода били межзу 400 и 500 лева на месец.

Засега експертите нямат категоричен отговор какво е причинило мощния взрив и какво точно се е объркало, тъй като химичните вещества, ползвани за факлите, не предполагали подобна експлозия.

 

#Мъглиж #взрив #жертва #траур #следователи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »