Миков: Категорично правилно бе, че останахме в опозиция

Миков: Категорично правилно бе, че останахме в опозиция
A A+ A++ A

"Категорично се потвърждава верността на нашето решение да останем в опозиция, защото новата власт замрази социалните плащания на 14 социални групи, рязко се влоши фискалната позиция на страната, увеличи се правителственият дълг" - посочи председателят на БСП Михаил Миков на днешния пленум на левицата.

Очертава се година на икономическа стагнация, което несъмнено ще се отрази на икономическото и социалното положение на българските граждани, прогнозира той.

Няколко законодателни инициативи на новото правителство по думите му показват намерения за реваншизъм - Законът за МВР, Законът за Сметната палата. Те разкриват и желание за бързо овладяване на властови позиции в контролните органи и структурите на МВР и ДАНС, смята Миков.

"Всички наши предложения по бюджета на социалното осигуряване, НЗОК и по републиканския бюджет, включително с идеите, които имаше "БСП Лява България" за намиране на приходи и преструктуриране на приходната част, бяха отхвърлени в пленарна зала", изтъкна лидерът на левицата. Отхвърлено е и внесеното от БСП предложение за въвеждане на прогресивно подоходно облагане - една от основните позиции, с които социалистите застанаха пред избирателите.

Според Михаил Миков ясно се очертава тенденция в 43-то Народно събрание: когато не достигат гласове за предложенията на мнозинството, те са подкрепяни от ДПС.

"Имам предвид най-вече решенията за прогресивното подоходно облагане и предложенията, свързани с пенсионните фондове", посочи той.

#Михаил Миков #пленум #опозиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »