Уточнение: Пенсионната реформа преминава в режим на изчакване

Уточнение: Пенсионната реформа преминава в режим на изчакване
A A+ A++ A

Пенсионната реформа преминава в режим на изчакване до постигането на коалиционно единство, съобщи съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев след разговор с премиера Борисов по горещата тема.

На страницата си във Фейсбук Кънев информира:

„Днес имах двучасов разговор с премиера Борисов по повод кризисната ситуация след петъчния парламентарен вот".

Двамата постигнали съгласие ГЕРБ и РБ да направят бързи вътрешнопартийни консултации в ГЕРБ и РБ, а след това и поредица от експертни консултации по повод пенсионния модел.

„Добре е още преди Нова година или в началото до януари да стигнем до общо политическо решение на управляващите партии и мнозинството. Това решение ще гарантира сигурността на личните пенсионни спестявания... и стабилността на финансовата система, в т.ч на частните и публичните пенсионни фондове”, отбелязва Кънев.

„До приемането на общо политическо решение наредба по приложението на спорните текстове няма да бъде издавана и те няма да произведат правно действие”, е била част от договорката.

„По пътя на прекия политически диалог, ще вземем решенията за бъдещето на пенсионния модел и няма да допуснем влияние на ДПС върху политическата власт и финансовия сектор”, ангажира се съпредседателят на реформаторите.

По-рано днес финансовият министър Владислав Горанов съобщи пред bTV, че парите за пенсии, прехвърлени от частен фонд в осигурителния институт, ще отиват в Сребърния фонд. Той беше създаден, за да осигури изплащането на пенсии, когато работещите станат много по-малко от пенсионерите. До момента са натрупани над 2 милиарда лева.

#Радан Кънев #Бойко Борисов #пенсионната реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"