В мъгла и ураганен вятър откриха туриста под връх Ботев

В мъгла и ураганен вятър откриха туриста под връх Ботев
A A+ A++ A

След близо 10 часа търсене в мъгла и ураганен вятър планинските спасители откриха изгубилия се мъж в района на връх Ботев. Състоянието му е добро, но транспортирането му е отнело доста време, съобщиха пред „Фокус” от Планинска спасителна служба при БЧК.

35-годишният Генчо Генев е открит около 00.50 часа тази нощ в местност в района на хижа "Плевен". Той не бил в хипотермия и не е можел да се движи сам заради изкълчения си глезен. Спасителите са го носили на ръце. Настанен е в болница в Троян.

Спасителната акция започна в 15 часа вчера след сигнал от група туристи, един от които се контузил и изостанал. В издирването се включиха 17 спасители от три екипа от Троян, Карлово и Калофер.

По време на прехода мъжът, който е имал четирима спътници, изкълчил глезен и не могъл да продължи. С него била установена връзка и получил съвети да чака спасителите на мястото, на което се намира и да пази батерията на телефона си.

Метеорологичните условия в района на връх Ботев са били много лоши – духал е ураганен вятър и е имало мъгла. Вероятно и поради тази причина туристът е загубил маркировката и е тръгнал в друга посока.

 

#Турист #връх Ботев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"