Българка стана координатор на най-голямата европейска кампания за спорт

Българка стана координатор на най-голямата европейска кампания за спорт
Ласка Ненова
A A+ A++ A

Българката Ласка Ненова стана координатор на най-голямата европейска обществена кампания за физическа активност и спорт NowWeMove („Сега се движим”).

Ласка Ненова ще управлява събитията, комуникацията и националните координатори в 49 държави в Европа – във и извън Евпопейския съюз. Тази година Ненова раздвижи 1 милион европейци като европейски координатор на MOVEWeek и това се случи в 49 държави, в които се проведоха над 5 600 събития, организирани от 2 400 организатори на събития (move agents). Основната цел на кампанията NowWeMove е да промени обществените нагласите и нагласите у хората към изключителните ползи за здравето и добрия живот на всеки човек чрез ежедневна физическа активност.

Както и до този момент, Ласка Ненова ще върши работата си заедно с екипа си от Пловдив и София, пътувайки често из цяла Европа.

Конкретни задачи на позицията

Част от задачите на Ласка Ненова са да координира в 49 държави петте основни елемента на целогодишната NowWeMOVE кампания: европейски флашмоб, европейската седмица на движението MOVEWeek през септември, голямо събитие в Брюксел пред парламента, Cross border (през границите) - събитие през лятото с колоездачи, които ще стартират от Испания и ще финишират пред парламента в Брюксел, конференции и обучения. Работата й за кампанията NowWeMove е свързана с организациите „BG Бъди Активен”, ISCA (International Sport and Culture Association) Копенхаген, Дания, както и над 40 спортни асоциации из цяла Европа. Ласка Ненова и екипът на ISCA разширяват дейността си и към Латинска Америка и Азия.


За Ласка Ненова

Ласка Ненова е родена в Пловдив. Бакалавър е по икономика и магистър "Международни отношения". Специализирала е в областта на човешките ресурси. Работила е като „Директор маркетинг и продажби“ в Winslow Group, Мениджър продажби в Galaxy Property Group, маркетинг мениджър - „Агрия”. Има богат опит като обучител на корпоративни клиенти, обучения на младежи, както и иновативните "обучения чрез спорт".

 

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"