„Бон-Бон“ и Графа записаха своя версия на „Представи си“ на Джон Ленън

„Бон-Бон“ и Графа записаха своя версия на „Представи си“ на Джон Ленън
Снимка: tv7.bg
A A+ A++ A

Детската вокална група „Бон-Бон“ и Владимир Ампов – Графа, посланик на добра воля на УНИЦЕФ, записаха свои версии на легендарната песен на Джон Ленън „Представи си“. По този начин български таланти се присъединиха към световни звезди като Хю Джакмън, Кейти Пери, Анджелик Киджо, Приянка Чопра, Йоко Оно, Дейвид Гета и др.

Целта на инициативата #IMAGINE на УНИЦЕФ е да се повиши осведомеността за правата на децата. Идеята е посланици на УНИЦЕФ, знаменитости, политици, общественици и хора от целия свят да се включат в груповото изпяване на една от най-обичаните визионерски песни на всички времена и да я превърнат в най-мащабния музикален проект (събрал „един милион гласа“ от цялата планета), чрез който да се привлече вниманието към предизвикателствата, пред които са изправени много деца.

Под съпровода на Живко Петров, Графа изпълни за първи път песента по време на акустичния си концерт „Домино“, посветен на кампанията на УНИЦЕФ срещу насилието над деца.

Песента ще се разпространява в музикални телевизии и радио станции, както и в социалните медии.

Индивидуалните записи, тези на посланиците на УНИЦЕФ, както и на други изпълнители, ще бъдат включени в световна, многоезична  версия на „Представи си“, която френският музикален продуцент Давид Гета ще изработи и ще пусне непосредствено преди Новогодишната нощ.

Участниците имат и възможността да направят дарение към УНИЦЕФ. Набраните от проекта #IMAGINE средства ще отидат за реализирането на програми, свързани с образование, храна, здравеопазване и имунизации, питейна вода и хигиенни условия, закрила и реагиране при спешни случаи при деца в над 150 държави и територии.  

 

#Графа #УНИЦЕФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"