Ченалова си направи отвод по делото "Белведере"

Ченалова си направи отвод по делото "Белведере"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдия Румяна Ченалова си е направила отвод от делото за несъстоятелност на "Белведере дистрибуция" и "Домейн Менада".

Мотивите на съдия Румяна Ченалова за отвод по делото са свързани с образуваното срещу нея дисциплинарно производство. Това изисква избягване на всякакво съмнение относно безпристрастността на съда, съобщиха от Софийски градски съд.

Поради отвода на съдия Ченалова е извършено ново компютърно разпределение на делото. За докладчик е избран съдия Пламен Колев. Със заповед на председателя на СГС разпределението на делата е извършено от съдия Богдана Желявска, поради отсъствие на съдия Николай Димов и съдия Иво Дачев, които са в платен годишен отпуск.

От страна на „Белведере дистрибуция” ЕООД е поискан отвод на всички съдии в СГС от разглеждане на делото и се иска делото да бъде изпратено на Софийски апелативен съд за определяне на друг равен по степен съд, който да го разгледа.

"В тази връзка уведомяваме както страните по делото, така и медиите, че, съгласно изричните разпоредби на ГПК, отводът на всеки съдия от СГС следва да бъде индивидуален. Съобразно изричната норма на чл. 22 от ГПК това трябва да стане и с посочване на конкретни основания. За да бъде изпратено делото за разглеждане на друг равен по степен съд, трябва всички съдии поименно и индивидуално да се отведат", заявяват от градския съд.

 

#Румяна Ченалова #отвод #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"