Калфин обсъди пенсионната реформа с френския посланик

Калфин обсъди пенсионната реформа с френския посланик
Калфин е запознал посланика със структурата на пенсионната система в България. Снимка: МТСП
A A+ A++ A

Посланикът на Франция Ксавие Дьо Кабан поиска разяснения за последните събития, свързани с промените в пенсионната реформа и Държавното обществено осигуряване.

Той е инициирал среща с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин за разясняване на ситуацията с пенсионната реформа и промените в КСО, съобщиха от МТСП.

Калфин е запознал посланика със структурата на пенсионната система в България.

„Нашата цел не е да променяме конструкцията, създадена през 1999 г., а да я укрепим и да отстраним нейните слабости, като потърсим най-доброто за гражданите съотношение между солидарен фонд и капиталови схеми“, обясни министърът.

На въпрос, свързан с бъдещето на коалицията, Калфин отговори, че в коалиция, в която има значителни идейни различия е важно всеки да се чувства пълноценна част от нея, да вижда своите приоритети и същевременно - да има доверие на партньорите.

"Доверието, че всеки деликатен въпрос ще премине на обсъждане, а взетите решения ще се изпълняват от всички, е от централно значение за стабилността на тази коалиция. Надявам се да няма много поводи за напрежение, както беше през миналата седмица. Коалиционните проблеми раждат нестабилност“, каза Калфин.

Ксавие Дьо Кабан изрази надежда, че бъдещите промени в пенсионната система ще бъдат предвидими и ще са резултат от широки дискусии.

 

#Ксавие дьо Кабан #Ивайло Калфин #реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »