Министърът на образованието: Ломоносов не е направил нищо, Кюри е пълна нула

Министърът на образованието: Ломоносов не е направил нищо, Кюри е пълна нула
Тодор Танев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на образованието проф. Тодор Танев направи странно изказване по време на открит урок в СОУ "Христо Ботев" във Враца. Според него, Ломоносов не е направил нищо, а Фредерик Жолио-Кюри е пълна нула в науката. /Михаил Ломоносов открива закона за запазване на масата при химични реакции, постулира закона за запазване на енергията и развива схващания за молекулярния строеж на веществата и за природата на топлината. Жолио-Кюри работи съвместно с жена си при изследването на структурата на атома, по-точно проекцията на ядрото. Това било от първостепенно значение за откриването на неутрона. През 1935 г. те са наградени с Нобелова награда за химия- бел.ред./

"Ломоносов не е направил нищо, Асен Златаров и той не е нищо особено, а само е ходил в СССР, докато тук е било фашизъм", обяснява на дванадесетокласниците Танев, цитиран от вестник „Дума“.

„Мария и Пиер Кюри са най-великите химици, Нобелови лауреати, но Фредерик Жолио-Кюри е пълна нула в науката, обаче се жени за дъщеря им Ирен и взема фамилията Кюри, "за да се фука", твърди министърът.

Според проф. Тодор Танев, бъдещето на децата е в чужбина и затова ги съветва да учат английски, но и български, за да не им липсва родината като се пръснат в чужбина.

От открития урок имаше видео, но то беше премахнато. Клипът е направен на фоторепортера на БТА Люба Филипова.

 Преди време проф. Танев коментира, че в последните години много хора в България са получили професорски титли, но голяма част от състава е некачествен от Калотина нататък.

Кой е Тодор Танев?

Тодор Танев е завършил е социология в СУ „Св. Климент Охридски”. Доктор на политологическите науки, преподавател по политическо управление в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Един от основателите на първата у нас катедра по политология, която ръководи от 1993 до 2000 г. Създател на катедра „Публична администрация”. Специализирал и преподавал в САЩ и Холандия.

Автор на „Анализ на публичните политики”, „Политическата култура” „Стратегическо управление на публичната сфера”, „Политическите стратегии” и др. Главен редактор на електронното списание Публични политики.bg.

#Тодор Танев #Танев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"