Бебе и момиченце на 5 г. с изгаряния при инциденти тази нощ

Бебе и момиченце на 5 г. с изгаряния при инциденти тази нощ
A A+ A++ A

Две момиченца, едното от които е бебе на 6 месеца, са с изгаряния при инциденти през изминалата нощ в Пиринско. Пеленачето е транспортирано до Пирогов.

Към 23:00 ч. снощи от Разлог в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград е прието 6-месечно момиченце, което било изгорено по ръчичката с вряло мляко.

Малката Стефани е пострадала с подгрято мляко

с което трябвало да бъде нахранена. По невнимание млякото било разлято върху пеленачето. С изгаряния по едната ръка, след консултация с хирург в МБАЛ-Благоевград, бебето е транспортирано за клиниката по изгаряния към УМБАЛСМ "Пирогов", където днес ще посрещне именния си ден в болнична обстановка.

Снощи е пострадало още едно дете, този път полято с доста топла вода.

5-годишната Божидара от ЖК "Струмско" е полята с вода, приготвена за инхалации

Топлата вода е попаднала върху коремчето и бедрата на момиченцето, но изгарянията са леки. След консултация с хирург, то е отпратено за домашно лечение, но с препоръката да я водят на превръзки.

27-годишен мъж от село Бабяк, община Белица, е в реанимация със счупена база на черепа. След полунощ мъжът е транспортиран от МБАЛ-Разлог за Благоевград, след като се търколил по стълби в Бабяк.

Инцидентът с младия Исмаил М. станал след употреба на алкохол. Настанен е в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград, а днес ще бъде транспортиран за столична клиника, тъй като снощи му е отказан прием в "Пирогов".

#здраве #бебе #момиче #момиченце #изгаряния #Пирогов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници