Местан поиска мандат от митинга в Момчилград, за да маха ПФ от властта

Местан поиска мандат от митинга в Момчилград, за да маха ПФ от властта
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Недопустимо е ксенофобията и национал-популизмът да участват във властта и искам този площад да произнесе своята присъда днес, като ми даде мандат да поискам незабавното изваждане на антисистемната, антиевропейската, анти-Натовската партия Патриотичен фронт от управлението на България".

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на митинг в Момчилград по случай годишнината от Възродителния процес, съобщи БГНЕС.

По думите му ксенофобията и национал-популизмът не са запазена марка само на Патриотичния фронт и на Атака.

"Днес се оказва, че някои политици от т.нар. Реформаторски споделят ксенофобските идеи. Нашите братя и сестри ромите са пълноправни граждани на България и те затова имат място и ще гласуват за ДПС, убеден съм", заяви от трибуната Лютви Местан.

Той обяви, че премиерът Борисов напоследък твърде често и правилно говори за необходимостта от национално съгласие и единение, но докато той говори за това, "негови местни представители в съюз с ПФ и РБ провеждат точно обратната политика – на дискриминиране на част от българския народ, уличен, че споделя идеите на ДПС".

Местан не пропусна и възможността да поговори на турски пред публиката. До момента са му връчени 7 акта на обща стойност 12 680 лева.

На традиционния възпоменателен митинг Местан обяви още, че ДПС е против давността за престъпленията на възродителния процес.

#ДПС #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"