Миков: БСП изпраща трудна година

Миков: БСП изпраща трудна година
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП изпраща трудна година, решена повече от всякога да посрещне една нова година, в която ще продължи да отстоява достойно ценностите на социализма и социалдемокрацията, ще продължи да консолидира редиците си и да се модернизира, в която усещането за общност в партията окончателно ще надделее над индивидуалните интереси.

С такова послание се обърна лидерът на левицата Михаил Миков към членовете и симпатизантите на Българската социалистическа партия дни преди новогодишната нощ.

В него председателят на БСП призовава социалистите да не губят вяра в борбата си за повече справедливост и солидарност.

"Това беше годината, в която БСП имаше най-лошите си изборни резултати от началото на прехода. Лоши бяха резултатите ни както на изборите за Европейски парламент, така и на изборите за национален парламент. Много са причините за това, но е ясно, че те не са само външни. Не са свързани само с коалиционни партньорства, нито пък само с крайно деструктивното и антидържавническо поведение на Президента, на ГЕРБ и на Реформаторския блок. Причина за слабите ни резултати е и организационното състояние на партията, и слабата координация между отделни структури, недостатъчно последователната ни политика по някои въпроси, но и липсата на самочувствие и воля за победа у мнозина наши членове, отбелязва Миков.

Зависи само от нас да решим правилно вътрешните си проблеми, за да можем да се справим достатъчно ефективно с външните, както много пъти досега сме го правили. Днес съм убеден, че партията ни е на прав път и резултатите от това ще се реализират скоро, отбелязва той.

"Това беше, най-сетне, година, в която хора, биографично свързани с нашата партия, дадоха живот на нов политически субект – АБВ. Този субект претендираше да е ляв и да е алтернатива на БСП. Съвсем очаквано обаче се оказа, че основна цел на АБВ е консумацията на власт на всяка цена, без оглед на ценности и идеология, дори без оглед на интересите на всички онези, чиито интереси БСП последователно отстоява. С поведението си АБВ може и да е навредила на БСП, но в крайна сметка това поведение ще затвърждава позицията ни като истинската лява партия у нас", категоричен е Миков.

Той посочва, че 2014 г. е била трудна за БСП, но и че партията е имала и други трудни моменти в близо 124-годишната си история. "Затова знам, че ние пак ще имаме силата да извлечем поуки и да превърнем събитията от тази година във фактори, които мотивират членовете ни и ни дават силата да намерим и реализираме правилните решения", отбелязва Миков.

#Михаил Миков #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"