ГЕРБ подновява дискусията за задължителното гласуване

ГЕРБ подновява дискусията за задължителното гласуване
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подновяване на дискусията за въвеждане на задължително гласуване и промени в Изборния кодекс ще бъдат едни от приоритетите ГЕРБ в началото на новата пленарна сесия, обяви зам.-шефът на ПГ на управляващите Красимир Велчев, цитиран от „Труд".

Той припомни, че има обществени очаквания за ремонт на изборния закон, а и през есента на 2015 г. има редовен местен вот. ГЕРБ и партньорите им заедно с юристи ще обсъждат дали да се вземе решение за провеждане на референдум за задължителен вот. Предстоят обсъждания и с неправителствения сектор.

Зам.-шефът на НС от ГЕРБ Димитър Главчев обяви, че след зимната ваканция депутатите ще се заемат с промените в Закона за Сметната палата, които предвиждат смяна на модела на управление и оттам - смяна на ръководството й.

Сред спешните актове, които парламентът ще гласува в първата седмица, е Стратегията за съдебната власт, приета от Министерския съвет в края на декември. Целта е документът да бъде отчетен от Брюксел в предстоящия мониторингов доклад, който се очаква в края на януари.

#ГЕРБ #Тема #задължително #гласуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници