Атентат: Въоръжени нападнаха френска редакция, 12 жертви

Атентат: Въоръжени нападнаха френска редакция, 12 жертви
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Въоръжени мъже нахлуха в редакцията на френското сатирично издание "Шарли ебдо" (Charlie Hebdo), съобщи прокуратурата на Париж. Неизвестни въоръжени нападатели с автомати "Калашников" откриха стрелба в редакцията на парижкото издание.

На този етап 12 души са убити, посочват от прокуратурата, сред тях са и двама полицаи. Столичното кметство пък съобщи, че има "шест сериозно ранени", сред тях е и полицай, предаде АФП. 

Според запознати двама мъже, въоръжени с автомат "Калашников" и гранатомет, нахлули в сградата в централната част на Париж. Избухнала престрелка със силите на реда. Въоръжените откраднали един автомобил и блъснали един пешеходец докато бягали от мястото на престъплението.

Една от версиите за нападението е, че е извършено от ислямисти. Френското правителство е повишило нивото на тревога до най-висока степен.

Президентът Оланд каза, че това несъмнено е терористичен акт. Той вече е на мястото на инцидента. Свикана е извънредна среща на правителството, което обяви най-висока степен за терористична заплаха за района около Париж. Нападението бе осъдено и от британския премиер Дейвид Камерън.

 

#атентат #редакция #издание #Франция #Париж #разстрел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"