Задържаният в България французин, пътувал с още трима души

Задържаният в България французин, пътувал с още трима души
Фриц Жоли Жоашен Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Френският гражданин Фриц Жоли Жоашен, който беше арестуван в България заради обвинения във връзки с атентаторите от "Шарли ебдо", е пътувал с други трима души, предаде АФП.

Предполага се, че тримата спътници на Жоашен също са познавали нападателите от Париж.

Жоашен се опита да премине българската граница и да отиде в Турция на 1 януари, но бе задържан. Той призна, че е бил "стар приятел" с братята Куаши, но отрече да е екстремист.

Жоашен е пътувал с автобуса към Турция с трима души, които са се представили като Фехиме Аксой, Шейху Деакаби и неговата приятелка Иман Шана. В официален документ се казва, че те "са имали контакт с Шериф Куаши, нападателят в "Шарли ебдо".

Единият от тримата спътници на Жоашен е бил осъден през 2006 г. за нелегално влизане в Ирак.

Фриц-Жоли Жоашен е на 29 години. Живее в Париж и работи, но не казва какво. Той беше арестуван на „Капитан Андреево” на път за Турция заради оплакване на съпругата му, че е отвлякъл 3-годишното им дете и че изповядва радикален ислям. Няколко дни по-късно, докато вече беше в ареста,за него пристигна и нова заповед за задържане, този път за участие в терористична група заедно с единия от братята Куаши – автори на атентата в списание "Шарли Ебдо". Той заяви, че е невинен по всички обвинения.

#Фриц Жоли Жоашен #Жоашен #Франция #Париж #Шарли ебдо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"