Московски иска стабилна железница: Ще работя за това

Московски иска стабилна железница: Ще работя за това
A A+ A++ A

Договорено е с министъра на финансите Владислав Горанов и с представителите на синдикатите следващата сряда да внесем постановление на Министерски съвет, с което да се прехвърлят 40 млн. лв. към субсидията за "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД, съобщи на гарата в Карлово транспортният министър Ивайло Московски.

Според него това ще позволи на държавния железопътен превозвач да отмени спирането на пътнически влакове.

Московски коментира, че ще бъде ревизиран графикът за движение на спрените 38 влака, така че превозът на пътници да се осъществява нормално. Ще бъдат възстановени всички влакове, за които е технически е възможно, защото за някои от возилата има предписание, че не са безопасни.

"Наредил съм ръководството на БДЖ да проведе срещи с кметовете по места и с тях да бъде обсъдено кои са най-удобните влакове за техните жители, така че да бъде изготвен график за движение, който да отговори на конкретните нужди на хората", каза Московски.

Стратегията за реформа и развитие на БДЖ ще бъде внесена в Народното събрание, за да бъде разгледана и приета от всички депутати. По думите на министъра това ще гарантира, че тя ще бъде изпълнявана.

Московски се срещна с жителите на Карлово и изслуша техните предложения и искания, свързани с движението на влаковете и развитието на българските железници.

"Обръщам се и към 32-та служители от Локомотивното депо в Карлово – то няма да бъде закривано и трябва да бъдете спокойни, ще запазите своите работни места", заяви Московски. Искам България да има стабилна железница и ще работя за това, каза Московски на тръгване от Карлово.

#БДЖ #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"