Доживотен затвор за виновника искат родителите на убитата Алекс

Доживотен затвор за виновника искат родителите на убитата Алекс
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Родителите на 8-годишната Алекс от Поморие, която бе жестоко убита миналата година, ще искат най-тежкото предвидено за престъплението наказание – доживотен затвор без замяна.

Окръжният съд в Бургас даде ход на наказателното дело срещу Атанаска Георгиева за жестокото убийство на момиченцето. Подсъдимата е обвинена, че умишлено е умъртвила детето като поставила на главата му две полиетиленови торбички и го задушила.

По време на делото стана ясно, че ДНК профил, който съответства на Атанаска Георгиева, е изолиран от смес от клетъчен материал, иззет от палтото на 8-годишната Алекс и от тиксото, с което е задушена. Това стана ясно от думите на вещите лица, които са извършили над 10 експертизи по време на досъдебното производство – медицински, биологични, дактилоскопни и технически.

По искане на страните комплексната съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на Георгиева ще бъде изслушана след като тя евентуално даде обяснения. Подсъдимата заяви днес, че желае да направи това след разпита на всички свидетели. В следващите дни съдът трябва да разпита още 54 свидетели.

Съдебният състав днес конституира и родителите на Алекс като частни обвинители и граждански ищци и прие за съвместно разглеждане в процеса техните искове. Всеки от тях претендира за обезщетение за претърпените неимуществени вреди - болка и страдания, в размер на по 200 000 лв.

8-годишната Александра Тодорова бе убита на 10 април миналата година. Тялото й бе намерено ден по-късно на таванския етаж на къщата, в която живее семейството й.

39-годишната Атанаска Георгиева е обвинена за това, че умишлено е умъртвила детето по особено жесток начин. От 11 април на Атанаска от Златоград бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

#Александра Тодорова #дело #Поморие #убийство #Атанаска Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"