Обявиха грипна епидемия в Бургас

Обявиха грипна епидемия в Бургас
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Област Бургас е обхваната от грипна епидемия. Това обяви на свое редовно заседание Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/.

Към настоящия момент по данни на Регионална здравна инспекция /РЗИ/ на базата на 10 000 хил. души, заболелите от остри респираторни заболявания са 260, като броят им е нараснал значително през почивните дни. Това дава и основание на отговорните институции да обявят грипна епидемия. Най-висок е процента на заболелите на възраст от 0 г. до 4 г. и от 5 г. до 14 г.

Училищата в община Бургас ще останат затворени до петък включително. В сила влизат всички противоепидемични мерки във връзка снижаване на заболеваемостта, като прекратяване на плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

От Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания апелират към гражданите да избягват посещаване на събития от масов характер.

#грип #Бургас #епидемия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници