Нова антитерористична операция в Германия

Нова антитерористична операция в Германия
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Нова антитерористична операция се е провела в Германия. Полицейската акция е срещу ислямистки групировки, заподозрени за подготовката на терористични актове в Сирия.

Претърсени са жилища на предполагаеми терористи в Берлин, Бранденбург и Тюринген. Смята се, че техните обитатели са поддържали близки връзки с двамата турски граждани, които бяха задържани при антитерористичната операция от края на миналата седмица.

От полицията съобщиха още, че целта на снощните обиски е била да се открият доказателства за терористична дейност в Сирия. Засега няма данни за планирани удари в Германия.

В същото време стана ясно, че двама радикализирани младежи - на 18 и на 21 години, свързани с предотвратените миналата седмица атентати в Белгия, са успели да избягат при щурма на полицията във Вервие и все още са на свобода.

Миналата седмица бе проведена антитерористична акция в Германия, при която двама турски граждани бяха задържани в Берлин. Срещу тях има подозрения, че са планирали голямо нападение в Сирия и че са практикували пране на пари. Властите издирват и други двама.

В Белгия пък при проведена мащабна антитерористична операция бяха арестувани 13 души.

в Белгия е била проведена мащабна антитерористична операция, в резултат на която са арестувани 13 души. - See more at: http://novinite.bg/articles/86309/Liderat-na-djihadistite-v-Belgiya-oshte-e-na-svoboda#sthash.VRkcBQnU.dpuf
Антитерористична акция бе проведена и в Германия. При операцията двама турски граждани са били задържани в Берлин. Срещу тях има подозрения, че са планирали голямо нападение в Сирия и че са практикували пране на пари. Властите издирват и други двама. - See more at: http://novinite.bg/articles/86204/Ravnosmetkata-13-arestuvani-sled-antiteroristichnata-akciya-v-Belgiya#sthash.e5QMGNVD.dpuf

#антитерористична #Германия #Белгия #задържани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници