Екстрадират Фриц-Жоли Жоашен до 10 дни

Екстрадират Фриц-Жоли Жоашен до 10 дни
Фриц-Жоли Жоашен пред съда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Французинът Фриц-Жоли Жоашен ще бъде екстрадиран до 10 дни след като Окръжният съд в Хасково даде разрешение.

Жоашен ще бъде предаден на френските власти до 10 дни.

„Съдът постанови незабавно уведомяване на Върховна касационна прокуратура, която е задължена в 10-дневен срок съвместно с френските власти да организират екстрадирането и физическото предаване на лицето“, поясни прокурорът по делото Дарина Славова, цитирана от Нова телевизия.

Адвокатът на Жоашен, Ради Радев, настоява, че клиентът му е невинен.

Защитникът на французина твърди, че Жоашен познава братята Куаши много отдавна – повече от 10 години. Заедно са ритали футбол. Имали са допирни точки по някои въпроси. Той не е предполагал с какво се занимават братята. Имал е отношение с тях в качеството на обикновен бизнесмен, тъй като той се е занимавал със строителство, с продажба на облекла и на спортни дрехи.

Фриц-Жоли Жоашен е на 29 години. Живее в Париж и работи, но не казва какво. Той беше арестуван на „Капитан Андреево” на 1 януари на път за Турция заради оплакване на съпругата му, че е отвлякъл 3-годишното им дете и че изповядва радикален ислям. Няколко дни по-късно, докато вече беше в ареста,за него пристигна и нова заповед за задържане, този път за участие в терористична група заедно с единия от братята Куаши – автори на атентата в списание "Шарли Ебдо". Той заяви, че е невинен по всички обвинения.

#Ради Радев #Хасково #Франция #Жоашен #Фриц-Жоли Жоашен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"