Брендо и Христо Бисеров не се крият, защото никой не ги търси

Брендо и Христо Бисеров не се крият, защото никой не ги търси
Христо Бисеров
A A+ A++ A

Миналата седмица вицепремиерът Меглена Кунева заяви по време на посещението си в Румъния, че трябва да приложим румънския модел за борба с корупцията – всички виновни в затвора. Да го приложим, само че в Румъния за две години пред съда са изправени и осъдени над 300 политици, бизнесмени и хора, заемащи висши постове в държавата.

В сряда излезе информация, че бившият вътрешен министър на Румъния Кристиян Давид е арестуван по подозрение в корупция, Докато бил на власт през 2008 г., той взел 500 хиляди евро, за да повлияе на местните власти в Бузъу да предоставят на бизнесмен терен от 15 хектара.

По същото време у нас в „Дневник” излезе информация, че осъденият на 20 години затвор в Италия, Евелин Банев-Брендо е напуснал България преди около три месеца. Така нареченият „кокаинов крал” е с най-леката мярка за неотклонение "подписка", но му беше наложена забрана да напуска страната. Явно това го е стреснало, точно толкова, колкото и братя Галеви и вероятно десетки не толкова известни „герои”.

Ако информацията се потвърди, важно е да се знае КОЙ допуска лице, разследвано за организиране на престъпна група и пране на пари, осъдено в Италия и с искане от Румъния за екстрадиция, да се разхожда на свобода. Може би, ако стане ясно кой и с какъв интерес, ще влезем в румънския модел.

В забвение потъна и историята с бившия зам.-председател на 42-то Народно събрание Христо Бисеров. Разследването срещу него започна през ноември 2013 г., като той и доведеният му син Ивайло Главинков бяха обвинени в пране на пари, финансови и данъчни престъпления. Тогава Бисеров напусна поста в НС и на зам-председател на ДПС и изчезна мистериозно за известно време подобно на Петко Сертов. После пак така мистериозно се появи и отказа да коментира. В края на миналата година главният прокурор Сотир Цацаров увери, че има надежда, че ще се съберат достатъчно данни, Бисеров да бъде изправен пред съда.

Явно противно на румънския модел „Всички виновни в затвора”, българският модел е: „Те не се крият, защото никой не ги търси”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"