Нови камери ще дебнат за нарушители в София

Нови камери ще дебнат за нарушители в София
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нови камери ще дебнат за нарушители в Столицата. Под наблюдение ще са още 103 обекта. Това стана ясно, МВР и Столичната община подписаха споразумение за общи действия по поддръжката, интеграцията и развитието на системите за видеонаблюдение в София.

„Подписахме споразумение, с което взаимно интегрираме системите за видеонаблюдение - от една страна общинските, от друга – системата на СДВР”, поясни вътрешният министър Веселин Вучков.

Той уточни, че Столичната община е на челна позиция в изграждането на звеното за видеонаблюдение, в създаването на общинска полиция, както и сформирането на доброволни формирования.

Вучков посочи, че центърът за видеонаблюдение в СДВР е създаден през 2006 г., а през 2008 г. е разширен. След днешното споразумение ще бъдат възстановени всички функционалности на полицейската система.

Министърът съобщи, че е одобрено отпускането на средства, необходими за ремонт и следгаранционна поддръжка на системата за видеонаблюдение на София, на обща стойност 839 359 лева. Парите ще се изразходват поетапно, при строго спазване на Закона за обществените поръчки, обеща министърът.

„Сигурността е приоритет на МВР, ние сме подкрепящи”, заяви от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова.

Срокът на подписания документ е една година, с безвъзмездно право на ползване на техническото оборудване.


#камери #видеонаблюдение #София #МВР #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »