Отново насилие над медик: Биха лекар от Университетската болница "Св. Анна"

Отново насилие над медик: Биха лекар от Университетската болница "Св. Анна"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пореден случай на насилие над медици. Лекар от Университетската болница "Св. Анна" е бил бит от мъж от арабски произход, съобщава Нова телевизия.
 
Нападателят и негов приятел нахлули в реанимацията на болницата, а тя е зона със забранен достъп за външни лица.

Все още не са ясни причините за агресията на нападателите.

Пострадалият лекар е д-р Димитър Николаков, началник на Клиниката по реанимация в болницата. Нападението се е случило пред очите на 19 пациенти.

Случаите на побой над медицински лица през последните месеци доведоха до остри думи от здравния министър Петър Москов. В същото време от ДПС сметнаха думите му за неуместни и расистки и поискаха оставката на министъра.

Лидерът на Движението Лютви Местан дори уточни, че ще искат вот на недоверие към правителството заради изказванията на Москов.

Местан заяви днес (22 януари), че ДПС иска оставката на Москов не заради здравната реформа и не заради професионалните решения на министъра, най-малкото защото все още не са видели такива. "Нашите претенции са за ксенофобията и езика на омразата, които нямат нищо общо с лекарската професия и хипократовата клетва", каза той.

От своя страна вчера (21 януари) министър-председателят Бойко Борисов заяви, че застава твърдо зад здравния министър и неговите професионални действия.

 

#побой #лекар #Света Анна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"