Цачева: Парламентът не може да бъде кръжок по добри обноски

Цачева: Парламентът не може да бъде кръжок по добри обноски
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентът не може да бъде кръжок по добри обноски, защото в него се случва пртивопоставянето на идеите на различните парламентарни групи. Това стана ясно от думите на председателя на парламента Цецка Цачева в ефира на БНТ.

По думите и е по-добре това пртивопоставяне да се случва в парламента, а не по улиците и площадите.

По повод упрека на ДПС, че здравният министър Петър Москов говори ксенфобски, Цачева заяви, че когато се говори от парламентарната трибуна, всеки политик трябва да мери думите си.

"Езикът на омразата не работи за единение на обществото ни. Аз не съм цензур на различните групи и на риториката и лексиката, която упражняват”, заяви Цачева. Тя обяви, че може да даде трибуна на обратно становище, на друго мнение по въпроса.

По повод на заявката от страна на ДПС за внасяне на вот на недоверие, Цачева обяви "да изчакаме следващите дни, за да видим дали ще бъде внесен вот на недоверие по надлежния ред".

Председателят на Народното събрание заяви, че има пълен консенсус от страна на парламентарните групи, че е нужна пълна промяна в съдебната система. Според Цачева има различни нюанси, когато става за конкретните мерки, с които да се постигнат стратегическите цели.

#Цецка Цачева #вот #недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »