Анализатори: Samsung едва ли ще се откаже от Snapdragon 810 за Galaxy S6

Анализатори: Samsung едва ли ще се откаже от Snapdragon 810 за Galaxy S6
A A+ A++ A

Според редица анализатори проблемите на Qualcomm с прегряването на Snapdragon 810 няма да откажат Samsung от използването на процесора в Galaxy S6. Както е известно, в последните седмици се появи информация, че корейците сериозно обмислят поне на първо време да не предлагат своя нов флагман с процесор на Qualcomm, а да заложат изцяло на собствената си разработка Exynos.

Тим Лонг от BMO Capital Markets не вярва, че това ще се случи на практика, и изтъква като довод обстоятелството, че в последните години Samsung все по-малко залага на собствени процесори, като делът на Exynos чиповете е спаднал от 70% през 2012 на 20% през миналата година. Според него е практически невъзможно това да се промени само в рамките на няколко месеца.

Тимъти Аркури от Cowen застъпва подобна теза, като допълва, че Qualcomm са отстранили по-сериозните проблеми със Snapdragon 810 и към момента изостават само с 2–3 месеца от първоначалния производствен график. Според Аркури е по-вероятно самият Galaxy S6 да бъде забавен с няколко месеца, отколкото Samsung да го пусне в глобален мащаб с процесор Exynos. Каква е истината – предстои да научим в началото на март, когато очакваме да бъде представен и самият смартфон.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"