Работата по "Южен поток" продължава, заяви вицепремиерът Бъчварова

Работата по "Южен поток" продължава, заяви вицепремиерът Бъчварова
Тръбите за "Южен поток" на пристанище Варна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Докато няма официално решение за спирането на този проект, "Южен поток" остава в управленската програма на правителството, заяви вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова.

„Няма официално решение за спирането на "Южен поток" и работата по него продължава. Докато няма официално решение, няма основание да премахнем този текст от програмата“, заяви Бъчварова, цитирана от БГНЕС.

На 1 декември руският президент Владимир Путин заяви по време на официалното си посещение в Турция, че при сегашните обстоятелства Русия не може да продължи проекта "Южен поток", включително и заради неконструктивната позиция на Европейския съюз. За да отговори на нуждите на Турция, Руската федерация ще изгради нова газопреносна система. Той обясни, че проектът се прекратява, защото България не дава разрешение за строителство.

Миналата седмица президентът на "Газпром" Алексей Милер заяви, че "Южен поток" е приключил, а на дневен ред е "Турски поток". По думите му ЕС трябва да побърза със създаването на газопреносна инфраструктура, за да може да се получи газ по "Турски поток".

#Румяна Бъчварова #Бъчварова #Южен поток #Владимир Путин #Турски поток #Алексей Милер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »