Ден за размисъл в Гърция

Ден за размисъл в Гърция
A A+ A++ A

Ден преди насрочените за 25 януари предсрочни парламентарни избори южните ни съседи имат ден за размисъл: да окажат ли отново доверие на партията на премиера Андонис Самарис "Нова демокрация или да дадат властта на устремно набиращата популярност лява опозиционна партия "Сириза".

Официално забраната в деня за размисъл не се обявява по медиите, но медиите спазват ограничението ден преди гласуването не се извършват агитации в полза на една или друга партия. В предаванията не се обсъждат приоритетите на главните политически сили, не се публикуват прогнози за изгода от вота и рейтингите на партиите.

Но едни гърци чакат тази неделя с тревога, а други с надежда. Кой ще надделее никой не знае, макар по последни данни от проучването на обществените нагласи, главната опозиционна партия „Сириза” уверено води през последните месеци с разлика от 3.0-6.5% пред „Нова демокрация” на премиера Андонис Самарас. И ако не се случи нещо непредвиден, „Сизира” ще победи на изборите.

Но както каза пред журналисти в петък вечерта говорителят на НД Мария Спираки, „Нова демокрация е изпълнена с оптимизъм”.

#Гърция #избори #СИРИЗА #Нова демокрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »