Москов не се интересува от нервната криза на ДПС

Москов не се интересува от нервната криза на ДПС
A A+ A++ A

"Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднало ръководството на ДПС", заяви здравният министър Петър Москов в коментар пред Дарик на горещата тема от седмицата: поисканата му оставка от парламентарната група на ДПС.

"Единствената ми цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването. Моята лична цел е пълен мандат на правителството и добри резултати", посочи министърът.

"Като министър в момента се занимавам с наистина важни и смислени неща. Цялото ми внимание е съсредоточено върху промените, които другата седмица влизат в Министерски съвет, след това в парламента за Закона за здравното осигуряване, върху промяната на начина, по който се осъществява лекарствената политика. Тоест все неща, които касаят ежедневието на хората. Така че въобще не ме вълнува истерията на ДПС", категоричен е Москов.

Според здравния министър "драмата на Местан и неговите колеги е, че нищо не зависи от тях и вече са извън управлението".

"За да не реши някой, включително и ръководството на ДПС, обаче, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Господин Местан и неговите колеги въобще не ги интересуват състоянието и реалните проблеми нито на българи, нито на цигани, нито на турци", смята Москов.

"Там става въпрос за оцеляване на корпорацията ДПС. Икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. ДПС е политическото крило на тази формация и тази корпорация, която можеше да си позволява през времето да създава банки от типа на КТБ, извън цялата законова уредба на държавата и след това да ги фалира, когато реши; да слага, да назначава и да сваля правителства, когато ѝ е кеф. А сега в момента от нея не зависи нищо. Това е драмата на Местан и неговите колеги. Не зависи нищо, защото те са извън управлението, а това, че са извън управлението, стана ясно от напъните им за вот на недоверие, всъщност те изпаднаха в парламентарна изолация. От парламентарната изолация следва големият проблем на Местан – че образите от фирми, които доброволно те събраха около себе си, започват да се разбягват, а оттам и следва, че няма да има пари да купуват избори. Това е големият проблем на тази корпорация", коментира здравният министър.

"На тази корпорация, която този човек представлява политически, аз гледам като на тумор. Лекарят няма емоционално отношение към тумора, той се стреми към това да го изреже и да излекува организма. Точка! Нов ред", каза още Москов.

Преди дни ДПС поиска оставка на здравния министър и заплаши с вот на недоверие към правителството заради изказванията на здравния министър Петър Москов за спешната помощ в ромските махали. От Движението обвиняват Москов в ксенофобия.

От Българския лекарски съюз обаче обявиха, че подкрепят категорично здравния министър.

"За пръв път имаме министър, който застава твърдо зад своите колеги, лекарите от страната, има намерение, желание, а явно и качествата да реализира истинска реформа в здравеопазването. Определено чувстваме, че има и подкрепа от целия кабинет", заяви в Русе председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов, цитиран от БГНЕС.

#Петър Москов #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »