Марин льо Пен харесва Ципрас

Марин льо Пен харесва Ципрас
A A+ A++ A

Крайнодясната Марин льо Пен, която е начело на френския Национален фронт, подкрепи крайната левица в Гърция. Но това не е парадокс. Обяснението на енергичната дама е, че именно СИРИЗА е играчът, който ще нанесе силен удар на еврозоната.

По принципа "Врагът на моя враг е мой приятел" 46-годишната дама с претенция да стане президент на Франция заяви пред вестник Le Monde, че много харесва Алексис Ципрас, харизматичния лидер на най-популярната партия в Гърция.

На въпрос дали това заставане зад еврокомунисти не противоречи на дясната позиция на партията ѝ Льо Пен отвърна: "Не, няма нищо подобно. Подкрепата ми не ме прави войнстващ привърженик на крайната левица."

"Не сме съгласни с цялата им предизборна програма и специално частта ѝ за имигрантите (СИРИЗА подкрепя умерена политика по този въпрос - бел. ред.), но бихме се радвали много на тяхна победа", допълни тя. По думите ѝ общото е борбата им "срещу тоталитаризма на ЕС и неговите съюзници - финансовите пазари".

Le Monde добавя още един предполагаем мотив - да се дистанцира Националният фронт от паралели с крайно дясната радикална партия "Златна зора" в Гърция.

#Марин Льо Пен #СИРИЗА #Алексис Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници