Ципрас приема поздравления от съперниците

Ципрас приема поздравления от съперниците
A A+ A++ A

Лидерът на Общогръцкото социалистическо движение (ПАСОК) Евангелос Венизелос, който е вицепремиер и министър на външните работи, поздрави лидера на радикалната левица СИРИЗА Алексис Ципрас за победата в днешните предсрочни избори в Гърция.

"Пожелах му и успех в името на доброто на страната", каза Венизелос. По думите му СИРИЗА има пълното право да отпразнува победата. "Уверен съм, че партията е наясно каква огромна отговорност поема на плещите си", каза лидерът на ПАСОК.

Премиерът Андонис Самарас, който е начело на дясноцентристката партия "Нова демокрация", също е позвънил на Ципрас, поздравявайки го за победата на СИРИЗА на парламентарните избори

Според първите официални резултати от обработката на 19,75% от протоколите Коалицията на левите радикални сили (СИРИЗА) набира 35,14% от гласовете на парламентарните избори в Гърция.

Данните, обявени от Министерството на вътрешните работи, което получава сведения от всички избирателни комисии, отчита за дясноцентристката партия "Нова демокрация" на премиера Андонис Самарас  29,18% от гласовете.

На трето място е крайно дясната "Златна зора" с 6.28%, следвана от центристката "Потами" (Реката) с 5,65%, Комунистическата партия на Гърция с 5,31%, Общогръцкото социалистическо движение (ПАСОК) с 5,18%, и дясноцентристката "Независими гърци" (Анел) с 4,62 процента.

Основана в началото на януари от бившия министър-председател Георгиос Папандреу Движение на социалистите демократи (КИДИСО) набира 2,52%. Ако крайният резултат от преброяването на гласовете покаже, че тази партията не е преодоляла трипроцентния праг, тя няма да бъде представена в новия състав на 300-местния парламент.

#ПАСОК #СИРИЗА #Алексис Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници