Джамбазки: Гърците имаха висок стандарт от живот на кредит

Джамбазки: Гърците имаха висок стандарт от живот на кредит
A A+ A++ A

Несправедливо би било Гърция да спре да си плаща дълга, смята евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. „Гърците имаха един висок стандарт от живот на кредит",   коментира той пред bTV.

След като са взимали тези кредити, трябва да си ги плащат безспорно“, заяви евродепутатът. Според него еврозоната няма да пострада много, ако Гърция излезе от нея, но гръцката икономика ще усети последствията.

„Заради паниката в момента стотици милиони евро се теглят от гръцките банки“, каза той и добави, че гърците се притесняват от фалити на банки.

„Явно тези, които има от какво да се притесняват, не са гласували за СИРИЗА“, смята той.

Запитан за личните си приходи като евродепутат по повод на публикации, Джамбазки съобщи, че заплатата му е 8000 евро. „Не съм сигурен дали ако не ходиш, ще ги получиш всичките“, каза той.

На евродепутатите е позволено да се регистрират като микропредприятия, разясни Джамбазки. Той си е наел 14 сътрудника, като някои от тях работят в европейския парламент, а по-голямата част са в България. Някои от тях организират приемните му в големите градове, а други са привлечени като експерти.

За изминалите 6 месеца евродепутатът е раздал 80 000 евро като заплати на служителите му, данъци, наеми, покупка на техника и т.н., каза той

По думите му повечето български представители в европарламента участват активно, правят изказвания, предложения и запитвания, които са и в национален интерес. Той самият бил с един месец назад в активността си, защото участвал в предизборната кампания.

#Ангел Джамбазки #Гърция #евродепутат #заплата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници