122 училища в страната във ваканция заради грипа

122 училища в страната във ваканция заради грипа
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Грипът затвори вратите на 122 училища в страната за възпитаниците им. Днес е обявен за неучебен ден, съобщават от пресцентъра на министерство на образованието.

Във връзка с обявената грипна епидемия в област Плевен със заповед на министъра на образованието и науката от днес (26 януари) до 30 януари 2015 г. в 114 училища от областта е преустановен учебният процес.

Учебният процес е преустановен и в 8 училища в област Бургас, заради високата заболеваемост.

Това са: основните училища "Христо Смирненски" и "Петко Рачев Славейков" в Карнобат, както и средните училища "Св. Св. Кирил и Методий", "Христо Ботев" и професионалната гимназия по селско стопанство и лека промишленост в същия град; основно училище "Христо Ботев" в Екзарх Антимово; основно училище "Христо Ботев" в Кликач и началното училище със същото име в Соколово, съобщават още от МОН.

Първоначално грипна епидемия бе обявена в началото на миналата седмица (19 януари) в Бургас. По-късно разко увеличеният брой на заболелите и в Плевен наложи обявяване на епидемия и там.

По време на епидемията се забраняват масовите и обществени мероприятия, както и провеждане на организирани мероприятия в детските, учебни и социални заведения. Прекратяват се плановите операции в лечебните заведения за болнична помощ.

#училища #грипна епидемия #неучебен ден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници