От АПИ алармират: Сменете си винетките!

От АПИ алармират: Сменете си винетките!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В събота (31. 01) изтича валидността на годишните винетки за 2014 г. Затова от АПИ напомнят, че шофьорите, които досега не са закупили стикер за 2015 г., могат да го направят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове и др.

От пътната агенция напомнят също, че цените на винетките през 2015 г. не са променени. За шеста поредна година годишната винетка за леки автомобили струва 67 лв., месечната - 25 лв., а седмичната - 10 лв. Без промяна са и цените на стикерите за тежкотоварните камиони и автобусите.

Агенция „Пътна инфраструктура" е предоставила на дирекциите „Социално подпомогане" 155 896 бр. безплатни годишни винетки за 2015 г. на стойност 10 445 032 лв. Според нормативната уредба хората с увреждания получават безплатно годишен винетен стикер за автомобили. В Наредба №Н-19 от 2008 г. е посочено, че това право имат гражданите с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, както и семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното им образование.

АПИ препоръчва на шофьорите да закупуват винетки само от официално определените за това места. Това са големите бензиностанции и търговски вериги, офисите на "Български пощи", областните пътни управления и ГКПП.

 

#винетки #АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"