При акцията на МВР е арестуван престъпният бос Райфъла

При акцията на МВР е арестуван престъпният бос Райфъла
A A+ A++ A

Както ви съобщихме, полицията в Пловдив задържа и неутрализирана престъпна група, съпричастна към извършването на опит за убийство, няколко палежи на автомобили и други престъпления. Това потвърди на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров във вторник.

От думите му стана ясно, че пловдивският бизнесмен Атанас Червенков - Райфъла е поръчител на 6 палежа на автомобили и на убийство на негов конкурент Аргир Гяуров, което обаче не е успяло. 

Гяуров бе намушкан с нож 7 пъти пред дома му и оцеля по някакво чудо. Той е бил следен дълго време. Поръчката е била за 20 000 лева, но изпълнителите са получили само 10 000 от тях, тъй като на практика не е била изпълнена докрай”, каза Лазаров. По случая е образувано досъдебно производство.

През ноември 2013 година е бил извършен и палеж на линейка на клиниката на Аргир Гяуров. На 22 февруари 2014 година Райфъла е поръчал и палежа на два мерцедеса с пловдивска регистрация, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов, който също е негов бизнес конкурент. На 9 януари тази година бе извършен втори палеж на автомобили на същото семейство, отново поръчани от Червенков.

"Причината Райфъла да поръча палежите е влошени бизнес отношения с Антоний Йорданов", коментира окръжният прокурор Румен Попов.

Райфъла е поръчал и палеж на автомобила на неговата приятелка, по лични мотиви, каза главният секретар на МВР. Общо седем са запалените автомобили в Пловдив по поръчка на Червенков за периода 2013 – 2014 година. 

За палежите извършителите са взели между 2 и 4 000 лв. До момента са задържани четирима от престъпната група, а в понеделник е бил арестуван и самият Червенков, който се укривал у роднини в Пловдив. Той се опитал да избяга през терасата на първия етаж, но бил арестуван.

Заедно с него зад решетките е още един мъж, за когото разследващите твърдят, че е принадлежал към групата.

 

#МВР #Пловдив #Антоний Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »