"Ейшън Дъб Фаундейшън" революция отново в София

"Ейшън Дъб Фаундейшън" революция отново в София
Снимки: Event Zone
A A+ A++ A

Емблематичната британска група "Ейшън Дъб Фаундейшън" (Asian Dub Foundation) идва отново в София, на 26 февруари, този път - за клубно участие.

Познати със социалната ангажираност, Джон Пандит и компания продължават да създават музика не само за ушите, но и за ума. При поредното им гостуване ще чуем както класически хитове, така и нови композиции от албума The Signal and The Noise. Билетите за концерта са по 25 лв., а купени на място - 30.

Стилът на формацията е  комбинация от рага-джънгъл, дъб и хип-хоп, пънк рок китара и азиатски мелодии, миксирани от Джон Пандит.

Интересно в историята на групата, създадена през 1993 г., е начинът, по който използват музиката си като оръжие срещу политическите несправедливости в света. Актуалният им албум отново разглежда наболели теми - като финансови кризи, разсизъм, неравенството.

За аранжимента на една от песните е използван семпъл на пеещи протестиращи в Сирия. "Песента, която те изпълняват,  е написана от Ибрахим Кашуш, което коства живота му. Нямаше как да не го използваме, за да разкажем за смелоста му", заявяват от ADF.

В края на февруари ADF ще озвучат прожекцията на френския филм La Haine, в който основните теми са расизмът, наркотиците и социалното положение в предградията на Париж.

Всъщност, протестите са пряко свързани с началото на бандата. Целта на Джон Пандит е да прави музика, за да се бори с расизма и да направи "място" на сцената за индийските артисти, които живеят в Англия. И до ден днешен "Ейшън Дъб Фаундейшън"  са автентични и независими, както в първата си година, а музиката им остава непреходна. Rebel Warrior, например, е на две десетилетия, но тексът й е все така актуален.

Материалът е подготвен от Даниел Димитров.

#концерт #музика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"