Фирма на Филип Киркоров у нас укрива данъци?

Фирма на Филип Киркоров у нас укрива данъци?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Една от фирмите на световноизвестния певец Филип Киркоров се разследва заради нарушаване на данъчното законодателство в България. Това съобщи официалният представител на Варненска окръжна прокуратура Радослав Лазаров пред ТАСС. Разследване се води по отношение на неизвестно лице за извършване на данъчно престъпление в компанията „Филип Киркоров Инвестмънт”.

„По отношение на самия Филип Киркоров не се води никакво разследване”, подчерта Лазаров.

Срокът за разследване на подобен род престъпления е два месеца, но може да бъде удължен, поясни той.

Припомняме, че още през юни миналата година фондация "За подпомагане на жертвите на престъпления и корупция" е внесла сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за заобикаляне на данъчното законодателство и укриване на данъци в големи размери от страна на Киркоров и неговата българска фирма.

Излязоха данни, че фирмата на Киркоров - „Филип Киркоров Инвестмънт" ЕООД, със седалище и адрес на управление Варна, България, и самият Киркоров като физическо лице са упражнили нарушения във връзка с придобиване и продажба на недвижими имоти по българското Черноморие. Става въпрос за четири недвижими имота в курорта „Св.Св. Константин и Елена", чиято цена е почти равна на данъчните оценки, и за които Киркоров е използвал заем от физическо лице и данъчен кредит във връзка с възстановяване на ДДС. В един документален филм той казва, че имал договорки за реклама, но не е декларирал облагаем доход от такава дейност. Впоследствие е продал 2 от тези 4 недвижими имота.

Идентична е схемата и с други негови недвижими имоти в Равда. Разликата в цената пак се оправдава с рекламна дейност и не е декларирана като облагаем доход.

Според сигнала придобиването на толкова много имоти от едно физическо лице се осъществява с цел извършване на икономическа дейност и получаване на печалба, без певецът да е декларирал облагаемия доход или да се е регистрирал по ЗДДС и съответно не е заплатил дължимите на държавата данъци.

#Филип Киркоров #Варна #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"