Москов и Цацаров обсъждат нападенията над лекари с "червен телефон"

Москов и Цацаров обсъждат нападенията над лекари с "червен телефон"
A A+ A++ A

Главният прокурор и здравния министър ще общуват в пряк канал за комуникация, който ще се използва при случаи на нападение над лекари от "Спешна помощ". Това стана ясно след среща между главния прокурор и здравния министър във вторник, по повод зачестилите случаи на такива нападения, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Двамата са се договорли да бъде създаден пряк канал за комуникация между екипите на главния прокурор и здравния министър, когато такива нападения бъдат регистрирани на територията на цялата страна.

Сотир Цацаров и Петър Москов се договориха и за изготвяне на проект на Споразумение между Прокуратурата на Република България и Министерството на здравеопазването, където да залегнат и констатирани от медицинския одит нарушения, които да бъдат разследвани от държавното обвинение.

Документът ще бъде подготвен от работна група, съставена от прокурори и служители на Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че миналата седмица бе регистриран поредния случай на насилие над медик. Лекар от Университетската болница "Св. Анна" беше бит от мъж от арабски произход. 

По-рано министерството на здравеопазването разпространи таблица с броя на нападенията над лекари през 2014 г. Според документа, жертва на нападение през миналата година са станали 227 медици. За сравнение през 2013 г. общият брой е 145 лекари.

#Сотир Цацаров #Петър Москов #лекари #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници