Георги Кадиев се закани на КРИБ и БФИЕК

Георги Кадиев се закани на КРИБ и БФИЕК
Георги Кадиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Георги Кадиев изпрати отворено писмо до Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори заради реакцията на негово изявление в медиите, в което сигнализира за готвени поправки в закона за енергетиката, които ще спестят на големите бизнес играчи 40 млн. лв. годишно от цената на електроенергията и ще повишат цената на тока за обикновените потребители.

Кадиев се оплака, че „определени лица“ продължават да коментират него и семейството му, дори са го нарекли „терорист“ пред жена му. Преди два дни Кадиев поиска в ефира на Би Ти Ви извинение от независимия народен представител Велизар Енчев, който наскоро го посочи като свързан с енергийната мафия. Депутатът заяви, че съпругата му – Соня, е в енергийния бизнес, което няма нищо общо с неговите политически и медийни изяви.

Писмото на Георги Кадиев:

Уважаеми дами и господа,

Разбирам, че една моя 5-минутна ТВ изява е предизвикала драма в редиците ви. Един публичен дебат беше нормалната реакция, вместо това виждам, че коментирате мен и семейството ми и считам за необходимо да ви отговоря публично:

1. Съпругата ми Соня Кадиева няма нищо общо с моите политически и медийни изяви. Моля всякаква критика да се насочва директно към мен.

2. Предложенията на г-н Константин Делисивков, изп. директор на БФИЕК, "Енерржи Съплай, търговецът на ток на Кадиеви да бъде разлепена из предприятията като нежелан партньор" и "Клиентите на Енерджи Съплай да си потърсят разликата от увеличението на цена задължения към обществото/ пропуснати ползи" са изумителни и вероятно противозаконни. Невероятно е, че БФИЕК и КРИБ си позволяват да обсъждат икономически санкции за политическа дейност. Надявам се аз съм единственият български политик, когото се опитвате да "накажете" по този начин. Недопустимо е и вие, и която и да е друга лобистка организация да контролира, наказва и поощрява народни представители, министри и др. публични лица. Силно се надявам съпругата ми да предприеме необходимите съдебни мерки, за да защити реномето на компанията си.

3. Г-н Константин Стаменов си е позволил да ме нарече "терорист" в разговор със съпругата ми, плюс ред други заплахи. Спокойно е можел да се обади на мен, както го е правил и друг път. За негов късмет, имам принцип да не занимавам българските съдилища с думите на хора за мен- имат си достатъчно работа. Ще го спазя и този път.

4. Г-н Кирил Домусчиев предлага "остра декларация срещу популизмите на Кадиев"- с нетърпение ще я прочета и коментирам. Все пак ето моята гледна точка- да намалиш цената на ел.енергия само на няколко подбрани големи предприятия за сметка на увеличена цена на домакинствата е откровен лобизъм, както и да го опаковате. Чакам да видя кой от ГЕРБ ще го внесе.

5. От думите на г-н Домусчиев разбирам, че ще правите срещи с "отговорните депутати и министри по темата". "Спешно" до Делян Добрев, Министрите на Икономиката, Енергетиката и до БСП? Едва ли има нужда от такава артилерия, аз все пак съм обикновен народен представител. Но съм любопитен да видя кои са "отговорните" депутати и министри, лобиращи за вашата кауза.

Чакам с нетърпение дискусиите в парламентарна зала.

#Георги Кадиев #Кадиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"