И лидерът на БСП се включи в кампанията за борба с хепатита

И лидерът на БСП се включи в кампанията за борба с хепатита
Михаил Миков със значката на кампанията
A A+ A++ A

Председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков е поредният български политик, включил се в кампанията в подкрепа на страдащите от хепатит С българи.

Сдруженията за борба с болестта - „Хепасист“ и „ХепАктив“, изпратиха имейли и писма до всички депутати и министри да станат част от благородната инициатива, споделяйки на личния си профил във Фейсбук поста „Аз съм съпричастен към хората, страдащи от хепатит С“.

"Изразявам своята съпричастност с болните от хепатит C наши сънародници –

повече от 110 хил. българи живеят с инфекциозното заболяване

написа Миков. Надявам се със своето присъединяване към подетата от сдруженията за борба с хепатита „Хепасист” и „ХепАктив” национална информационна кампания да допринеса за насочване на вниманието и повишаване на информираността на обществото ни за проблемите на тези хора".

"Използвам възможността и да обърна внимание колко важна за пациентите, страдащи не само от това, но и от много други заболявания, е солидарността в обществото ни, когато трябва да се решават проблемите на здравето и здравеопазването ни, пише още лидерът на БСП. Поотделно - българските граждани, но и като общност - България, ще бъдем по-здрави, когато осъзнаем и

приложим този принцип, който е белег за цивилизованост и напредък

Миков искрено се надява, че кампанията „Хепи ли Си?” ще помогне на мнозина да потърсят лечение, защото данните, които показват, че над 90% от заразените не знаят, че са носители на вируса, са поразяващи.

"Вярвам, че подобни кампании и спрямо други коварни заболявания могат да дадат здраве на много пациенти и едновременно с това да подтикнат обществото ни към повече солидарност", пише още той.

#здраве #кампания #хепатит С #Хепатит #Михаил Миков #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"