Остава съвсем малко време до края на гласуването за "Личност в Новините"!

Остава съвсем малко време до края на гласуването за "Личност в Новините"!
A A+ A++ A

Читателите на новинарските сайтове Novinite.bg и Novinite.com отново имат възможност да изберат заедно „Личност в Новините“ за 2014 в нашата традиционна анкета. Остава малко време до края на вота!

Редакционният екип номинира по трима забележителни представители на политическия, икономическия и обществения живот в България в шест различни категории.

Ще бъде излъчен по един победител във всяка категория, като всеки читателски глас ще има еднаква тежест.

Сред политиците сме номинирали еврокомисаря Кристалина Георгиева, вече и вицепрезидент на ЕК - заради нейната работа и безупречната й репутация; Бойко Борисов - премиер втори мандат, нещо случвало се в по-новата ни история само на Луканов; и #КОЙ? - митичното задкулисие, което кадрува в трите власти и ни пречи да бъдем нормална държава.

От бизнесмените сме се спрeли на Васил Терзиев и Светозар Георгиев - съоснователите на IT компанията Телерик, които сключиха мегасделка за продажба на компанията за 262,5 милиона долара на американската Progress Software; Стайн-Ерик Велан - главен изпълнителен директор на Глобул/Теленор България, предприел най-голямата инвестиция в България през тази година, свързана с подмяна на мрежата; и Серж Шмит, регионален мениджър на Италчементи Груп - първокласен инвеститор, чийто производствен капицитет от близо 68 млн. тона цимент годишно го прави пети по големина производител на цимент в света и първи в Средиземноморието.

Отново тенисистът Григор Димитров е сред номинираните спортисти. Тази година ще му съперничат чаровната Станимира Петрова, донесла за България първата световна шампионска титла по бокс за жени, и неустоимият Козмин Моци, който допринесе най-много за класирането на Лудогорец в Европейската шампионска лига.

В секцията Култура номинираните са писателят Милен Русков достоен с Наградата на Европейския съюз за литература за 2014 г. за романа си "Възвишение", триото Крисия, Хасан и Ибрахим, разтопило сърцата на всички българи с достойното си представяне на детската „Евровизия“, и Александър Морфов - режисьор и бунтар, 100-процентов човек на изкуството.

За втори път правим класация за личност, допринесла най-много в областта на благотворителността. Номинираните са Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За нашите деца“, акад. Кирил Боянов - председател на съвета на фондация „Еврика“, подпомагаща даровити деца и млади хора, и Владислав Ножаров, чието сдружение „Кауза“ продължи и тази година кампанията "Да оставим следи" - за по-качествени здравни услуги за недоносени новородени деца.

За престижната титла „Посланик в Новините“ ще се състезават първите дипломати на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан, на Великобритания Джонатан Алън и на Израел Шаул Камиса Раз - всеки със своя уникален принос в София през годината.

Кой ще получи своето отличие на престижната церемония в София в началото на март 2015 ще решите вие, читателите на Novinite.bg и Novinite.com.

Гласувайте сега за своя фаворит и той ще има по-голям шанс да спечели!

#Личност в Новините #анкета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »