Мишел Обама взриви скандал в Саудитска Арабия, била "неприлична"

Мишел Обама взриви скандал в Саудитска Арабия, била "неприлична"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Първата дама на САЩ Мишел Обама взриви истински скандал при посещение заедно с президента Барак Обама в Саудитска Арабия. Причината за възмущението в Близкия изток била, че Мишел не е покрила главата си с шал, пише The Telegraph. Тя е била облечена консервативно с черен панталон и дълго сако. Дрехите й били широки и покривали ръцете й, но главата й не била покрита.

Припомняме, че президентшата придружи съпруга си Барак Обама, който съкрати визитата си в Индия и отиде в Рияд, за да отдаде почит след смъртта на крал Абдула. Мишел обаче би трябвало да се е осведомила, че на жените в Саудитска Арабия им е забранено да се появяват на публични места с непокрити глави и повечето саудитки носят никаб (част от традиционното облекло на мюсюлманските жени, което покрива лицето изцяло и остава само тесен процеп за очите).

Стотици саудитци публикуваха в социалната мрежа Туитър съобщения с хаштаг „# Мишел_Обама_Неприлична", за да изразят неодобрението си към решението й да не спазва саудитските обичаи.

По информация на Washington Post над 1500 съобщения с хаштаг били публикувани в Tуитър, повечето, от които изразявали неодобрение. Някои подчертавали, че първата дама на САЩ през 2010 г. покрила главата си в шал в Индонезия, която също е преобладаващо мюсюлманска държава.

Мишел Обама е била застанала малко зад съпруга си по време на посрещането им от официалните лица на Саудитска Арабия. Някои от членовете на саудитската делегация се здрависали с нея, а други само й кимнали с глава. Ислямът строго забранява мъж да докосва друга жена.

#Мишел Обама #Барак Обама #САЩ #Саудитска Арабия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници