Юнкер предрича изчезването на ЕС от Г-7

Юнкер предрича изчезването на ЕС от Г-7
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер предрече изчезването на страните от ЕС от Г-7. Според Юнкер, това ще се случи след 30 години.
 
Причината за мрачната му прогноза е различният прираст на населението. "През 1900 г. в Европа е живеело 20% от световното население. През 2100 г. населението на Стария континент ще представлява едва 4%", отбелязва бившият премиер на Люксембург.

Така излиза, че след 30 г. най-многолюдните държави ще са изпреварили в икономическото си развитие сегашните "еврошампиони". "И бездруго сме най-малкият континент. Но, разбира се, ще е нужно време, за да изпаднем от компанията на най-богатите държави", добавя с усмивка председателят на Еврокомисията.

Юнкер коментира и твърденията, че Гърция ще престане да обслужва външния си дълг. По думите му това няма как да се случи.

"Изключвам напълно възможността за отписване на гръцкия дълг. И дума не може да става за нещо подобно. Страните от Еврозоната за против. Уважаваме решението на гласоподавателите в Гърция, но и Гърция трябва да уважава останалите", смята Юнкер.

#Г-7 #Жан-Клод Юнкер #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"