Доказателството, че котките имат 9 живота: Котарак "възкръсна" пет дни след погребението

Доказателството, че котките имат 9 живота: Котарак "възкръсна" пет дни след погребението
снимка: Flickr.com
A A+ A++ A

Векове наред котките са били сравнявани с боговете. Още в древен Египет мъркащите създания са смятани за свещени животни, а по-късно заемат и специално място в исляма. Легендата разказва, че именно котка е спасила пророка Мохамед от ухапване от змия.

Една от най-разпространените легенди за котките обаче е свързана с техния живот. Според нея гальовните животни имат 9 живота. Повечето хора не вярват в това, но може би трябва да преосмислят позицията си.

Причината е, че във Флорида се появи истинска котка зомби. Тя първо е била погребана, а после възкръсна.
На 16 януари котаракът Барт е ударен от кола в Тампа. Собственикът на четириногото Елис Хътсън бил толкова разстроен, че нямал сили да го погребе и помолил съседа си Дъсти Олбритън да стори това.

На 21 януари Барт се появява отново - със счупена челюст и без едно око, вследствие автомобилния удар, силно обезводнен и залитащ - но жив. "Като го видях, се втрещих. Ей Богу, погребах го собственоръчно 5 дни преди това!", удивлява се Олбритън.

Котката била откаран във ветеринарна клиника, където я поставили на системи. Животното било оперирано, за да му наместят счупената челюст и отстранят остатъците от изтеклото му око. Очаква се Барт да се възстанови напълно за 6 седмици.

"За пръв път виждам такова нещо! Барт буквално възкръсна от мъртвите. Операцията струваше 1000 долара, които не можех да си позволя. Дадоха ги от Humane Society, за което съм им безкрайно благодарен", казва собственикът на котарака Хътсън.

#котка #Флорида #живот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »