ЕС може да накаже Русия с нови санкции заради Украйна

ЕС може да накаже Русия с нови санкции заради Украйна
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Френският министър по европейските въпроси Харлем Дези заяви, че Европейският съюз възнамерява да разшири списъка със санкционирани лица заради тяхното участие в конфликта в Източна Украйна.

"Ние ще покажем единството на ЕС и ще направим всички необходими стъпки, включително и разширяване на индивидуалните санкции", коментира Дези, цитиран от АФП.

Външните министри на държавите членки на ЕС заседават в Брюксел, за да решат дали са необходими допълнителни мерки срещу Русия заради новата ескалация на напрежението в Източна Украйна.

Междувременно постоянният представител на САЩ при ООН Саманта Пауър обвини Русия и сепаратистите в Източна Украйна за влошаването на ситуацията в Донбас, предаде ТАСС.

Пауър заяви, че настъплението на сепаратистите е решено в Москва и е извършено от сепаратистите, които са подготвени и финансирани от Русия.

“Те са използвали руски ракети, танкове и са получили подкрепа от руски войски. Съществува пряка връзка между ръста на преминаващата границите тежка артилерия и опитите на сепаратистите да завладеят повече територии“, каза представителят на САЩ.

В петък в Минск ще се състои среща на контактната група за овладяване на кризата в Донбас, съобщи външното министерство на Беларус.

#Харлем Дези #ЕС #Русия #Украйна #Минск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »