Кунева: Смели хора трябва да извършат съдебната реформа

Кунева: Смели хора трябва да извършат съдебната реформа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва да се намерят смели и принципни хора, които да извършат съдебната реформа, каза заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева.

По думите й това е необходимо, защото магистратите и прокурорите са овластени с голямото доверие, което една демократична държава дава на тази система.

Днес Лозан Панов бе избран за председател на ВКС.

„Ако те не са готови за тази тежест и привилегия, то само написаната стратегия няма да помогне, смята тя. Всеки тряба да припознае отговорността си, защото и най-добрият документ може да остане куп хартия, ако не постъпваш според принципите му. Тоест, с написването на една стратегия и с разделянето на ВСС на две, нещата не са приключили. Всичко това трябва да бъде изпълнено със съдържание и воля. Неслучайно в доклада на ЕК се изтъква, че е необходима воля”.

По думите на Кувема с актуализираната стратегия за съдебната реформа се взимат ясни и конкретни стъпки за пътя напред. Тя допълни, че в Доклада на ЕК за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка, Съдебната стратегия се радва на значително доверие.

#Лозан Панов #ВКС #ВСС #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »