Метростанция "Витоша" вдига подземния трафик с 25 хил. пътника дневно

Метростанция "Витоша"  вдига подземния трафик с 25 хил. пътника дневно
A A+ A++ A

Новата метростанция "Витоша" на бул "Черни връх" и ул. "Сребърна" ще бъде  със 7 входа. Очертава се да е най-голямата в схемата на подземния транспорт в столицата. Кметът на София Йорданка Фандъкова и директорът Димитър Братоев са проверили изграждането на участъка и дават гаранция, че станцията ще бъде готова през юни 2016 г.

Цялото трасе струва 42,3 млн.лв., по 16,5 млн. лв. на километър. Участъкът е включен в ОП "Транспорт" и ще се финансира по нея, след това средствата ще бъдат възстановени на общината, посочи Фандъкова.

Прогнозното увеличение на пътниците на метрото, след завършването на метроучастъка, е над 25 хиляди пътника дневно. Към станцията с довеждащ транспорт могат да се придвижват и хора от съседните квартали, оттук тръгват и автобусите за Витоша.

Станцията, въпреки че е крайна, се очаква да бъде особено натоварена. Ще бъдат обновени пътните платна на булеварда между ул. "Сребърна" и ул. "Филип Кутев", релсовият път, контактната мрежа, електроснабдяването.

Най-вероятно през тази година ще се изгради и пробив при болница "Токуда", който ще изведе движението към Южната дъга, съобщи Фандъкова. Пробивът ще свърже Семинарията с бул. “Черни връх” през ул. “Сребърна”.

#метро #станция #Витоша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"