Буреносен вятър ще докара дъжд за уикенда

Буреносен вятър ще докара дъжд за уикенда
A A+ A++ A

Вятър с пориви до 25-30 м/с  ще обърне времето и почивните дни ще бъдат дъждовни и студени. Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна.

Кодът е в сила за областите Монтана, Варна, Бургас, София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Враца, Плевен, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Ямбол, Шумен, Добрич, Силистра, Разград, Русе. В тези области ще духа силен вятър от юг-югозапад с пориви до 25-30 м/с.

През деня ще преобладава облачно време. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има през деня на места в Северна България и източните райони. По-късно след обяд в югозападните райони ще завали дъжд. През нощта валежите ще обхванат Западна България. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максимални - 8° и 13°

В събота от запад на изток ще превали в цялата страна. Вятърът за кратко ще отслабне и ще стане западен, а облачността временно ще се разкъса. Температурите ще останат високи, в повечето места минималните ще са между 3°-8°, максималните - 9°-14°.

Към вечерта от запад отново ще се заоблачи и ще завали дъжд, в планините - сняг. Вятърът отново ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усилва.

#вятър дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »